Solcelle Powerbank | Top 3 Solcelle Powerbanks

solcelle_powerbank_der_oplader_med_solens_stråler
At kunne oplade sin smartphone udelukkende med solens stråler er en fantastisk løsning når man ikke har adgang til en stikkontakt

En af de lidt nyere typer Powerbanks, er en Solcelle Powerbank. Den er efterhånden blevet meget populær, da den passer rigtigt godt ind i outdoor-segmentet, og blandt forbrugere som er meget aktive udendørs. Udover at en Solcelle Powerbank kan oplades af solens stråler, ka den også oplades på traditionel vis (Micro-USB/USB-C) og derved er man ikke afhængig af vejret. Samtidigt er de typisk ikke dyrere end normale Powerbanks, ofte vil man faktisk kunne gøre sig en rigtig god handel prismæssigt.

Test: De 3 bedste Solcelle Powerbanks

Om testen: Vi har kigget på hele det danske marked for Powerbanks med indbyggede solceller. Herefter er der udvalgt tre powerbanks som skiller sig ud fra mængden. De gør de, da de enten er af en højere kvalitet, har bedre funktionalitet, batteri-effektivitet, design og generelt er et rigtigt godt køb. I testen beskriver vi den enkelte Powerbanks, mens der også er indhentet kommentarer fra forbrugere. Til sidst i testen er Powerbanken opsummeret med en liste af fordele og ulemper.

1. Sandberg Ourdoor Solcelle Powerbank (8000 mAh)

solcelle_powerbank_8000_mah
Sandbergs førende Solcelle powerbank, der desuden er vandresistent, støvtæt og modtagelig over for slag og tab

Pris: 399 Kr 499 Kr

Det danske mærke Sandberg er kendt for at lave nogle rigtig holdbare Powerbanks, hvor prisen altid er på et niveau, hvor alle kan være med. Dette er også tilfældet her, hvor de har fået plads til et batteri på 8000 mAh i en Powerbank med solceller til blot 399 Kr.

Vand, støv og stødtæt solcelle Powerbank

Sandbergs Powerbank på 8000 mAh er en rigtig udendørs og sporty Powerbank. Det yderste lag er af Gummi, som også ses af billedet og den er modtagelig overfor både vand, støv og slag/tab af Powerbanken. Husk dog at vandtæt ikke betyder at den kan tages med i havet, men at den godt kan klare regn og fugt.

To USB-porte giver mulighed for opladning af to enheder på samme tid

Solcelle Powerbanken har to USB udgange, der kan bruges med et kabel til ens smartphone eller tablet. Den ene udgang er på 2,1 Ampere, mens den anden er på 1 Ampere. Den ene port er altså kraftig nok til at oplade en tablet, mens den anden udelukkende kan bruges til en smartphone, som en iPhone. Powerbanken kan oplades på to måder. Den ene er åbenlyst ved hjælp af solcelle panelet på fronten, som tager 9-10 timer i direkte sollys. Herudover har Powerbanken en Micro-USB indgang på 2 Ampere. Dette vil tage ca. 8 timer.

Hvor mange procent kan “Sandberg Solcelle Powerbank 8.000 mAh”, oplade min iPhone?

iPhone 7 420% ~ 4,25 opladninger
iPhone 7 Plus 275% ~ 2,75 opladninger
iPhone 8 439% ~ 4,5 opladninger
iPhone 8 Plus 269% ~ 2,75 opladninger
iPhone X272% ~ 2,75 opladninger
iPhone XR 272% ~ 2,75 opladninger
iPhone XS 301% ~ 3 opladninger

Pris: 399 Kr 499 Kr

Vurdering af Sandberg Outdoor Solcelle Powerbank (8.000 mAh)

Lisette, brugte Powerbanken i forbindelse med Smuk Festival

Har kun fået mulighed for at bruge Powerbanken en enkelt gang, på Smuk Festival. Her opladte jeg den hjemmefra og så havde jeg faktisk ikke brug for at lade den op igen med Micro USB. Jeg lagde den blot udenforan mit telt om morgenen. Skal dog lige siges at jeg ikke er en “heavy user” af min smartphone på festivalen, så derfor er det nok ikke nok med blot solens stråler, hvis man er meget afhængig af sin telefon.

Fordele

 • Vandtæt, Støvtæt og modtagelig overfor stød, tab og slag.
 • 5 Års Garanti (kommer med alle Sandberg produkter)
 • Oplad 2 enheder af gangen
 • 2.1 Ampere giver mulighed for opladning af en Tablet
 • Oplad en smartphone på 9 timer i solen
 • Indbygget lommelygte på fronten

Ulemper

 • Selve Powerbanken kan kun oplades med Micro-USB

2. LogiLink Solcelle Powerbank (5000 mAh)

LogiLink_solcelle_powerbank-5000_mah
LogiLinks smarte solcelle Powerbank, med en karabinhage. Perfekt til at sætte bag på en rygsæk, til outdoor aktiviteter som trekking

Pris: 249 Kr 299 Kr

LogiLink, er lidt mindre kendt mærke af Powerbanks har her lavet en meget prisvenlig solecelle Powerbank med et batteri på 5000 mAh. Igen er outdoor temaet i fokus, og derfor har den også indbygget lommelygte og karabinhage.

Kompakthed i første klasse

LogiLink har virkeligt gjort noget ud af at sikre at Powerbanken kan klare alle slags udfordringer. Den er vandtæt, støvtæt, modtagelig overfor slag og udført i et tykt lag af gummi. På trods af dette, har Powerbanken en tykkelse på blot 1,5 Cm! (14,5 x 7,5 x 1,5 Cm). Powerbanken vejer desuden kun 200 gr. og vil derfor ikke være tung at have med på campingferien eller festivalen.

Hvor hurtigt kan man oplade en smartphone med solceller?

Grundet Powerbankens størrelse, er solcelle panelet på overfladen relativt småt. Derfor vil det også være tidskrævende udelukkende at oplade sine enheder ved hjælp af solens stråler. Derudover vil det også være lidt af en chance at tage, da man aldrig kan forudse vejret i Danmark. På en sommerdag, hvor Powerbanken opnår direkte sol vil man dog kunne oplade en iPhone på ca. 9-10 timer. Derfor anbefaler vi stærkt at man også gør bruge af MicroUSB porten som Powerbanken kan oplades med.

Hvor mange gange kan “LogiLink Solcelle Powerbank på 5000 mAh” oplade min iPhone?

iPhone 7 256% ~ 2,5 opladninger
iPhone 7 Plus 175% ~ 1,75 opladninger
iPhone 8 274% ~ 2,75 opladninger
iPhone 8 Plus 162% ~ 1,5 opladninger
iPhone X184% ~ 1,75 opladninger
iPhone XR 170% ~ 1,75 opladninger
iPhone XS 188% ~ 1,75 opladninger

Pris: 249 Kr 349 Kr

Vurdering af Sandbergs mest robuste og kraftige Powerbank

Daniel, bruger ofte Powerbanken på campingferier

Har haft denne Powerbank i snart to år, bruger den dog aldrig i hverdagen. Derimod er den en sand vinder som campist, hvilket jeg har været to somre i træk. Ligger den blot udenfor på jorden om hverdagen, og tager den ind om aftenen. Enkelte gange har jeg glemt den udenfor om natten – her er det rart at den er vandtæt så duggen i græsset ikke skader.

Fordele

 • Lav pris (Tilbud, 249 Kr)
 • Kan oplade to telefoner på samme tid
 • Vandtæt, støvtæt og modtagelig overfor slag og tab
 • Tykkelse på blot 1,5 Cm
 • Meget lav vægt på 200 gr.
 • Karabinhage, perfekt til outdoor tasken
 • Indbygget lommelygte

Ulemper

 • Selve Powerbanken kan kun oplades med Micro-USB
 • Mindre solpanel end andre solcelle Powerbanks

3. Anker PowerPort Solar Lite 15W (Solcelle Panel & oplader)

Anker Powerport Solar Lite 15W Solcelle Panel og Solcelle Oplader
Dette er ikke en Powerbank, men et rigtigt godt alternativt, hvis man ønsker at oplade med solens stråler

Pris: 899 Kr

Testens sidste er ikke en Powerbank, men derimod en solcelle oplader. Da mange forbrugere der kigger på Powerbanks med solceller også kunne finde på at investere i en solcelle oplader, mener vi at dette produkt er meget relevant. Samtidigt er modellen her, fra elektronikmærket Anker helt klart et kig værd – læs blot nedenfor.

Fuld opladning af en iPhone på kun 2 timer

Solcelle opladeren består af to store paneler på 26 x 16 Cm hver. Disse kan dog foldes sammen, så de blot fylder det halve. Panelet kan med direkte sollys oplade en iPhone til 100% på blot 6 timer. Dette er langt stærkere end nogen andre paneler og Powerbanks vi har set på i denne test. Dette skyldes både at panelet er større, samtidigt med at USB-portene på panelet er med 2,1 Ampere og 5V, hvilket giver en samlet effekt på 15W. Dermed er opladeren altså også stærk nok til opladning af tablets.

Tag solcellepanelet med på festivalen, camping eller treking

solcelle_oplader_panel_på_rygsæk
Panelet kan sættes udover f.eks en rygsæk så man kan oplade mens man er på opdagelse

Udover at solcelle opladeren er meget effektiv, har Anker virkeligt tænkt over funktionaliteten. På toppen af opladeren sidder to stropper som man kan spænde på en rygsæk, et telt eller hænge op i vinduet. Samtidigt er der gjort plads til en lomme, hvor man kan opbevare sin smartphone så den er fuldt ud beskyttet mens man oplader.

Hvor lang tid tager det “Anker PowerPort Solar lite på 15” at oplade en iPhone?

iPhone 7 ca 2 timer
iPhone 7 Plus ca. 2 timer og 49 minutter
iPhone 8 ca. 1 time og 51 minutter
iPhone 8 Plus ca. 2 timer og 58 minutter
iPhone Xca. 2 timer og 37 minutter
iPhone XR ca. 2 timer og 31 minutter
iPhone XS ca. 2 timer og 24 minutter

Vurdering af Anker PowerPort Solar lite – solcelle oplader

Ole, købte opladeren i forbindelse med trekking i Alperne

Jeg er rigtig glad for mit solpanel. Jeg gik efter et der var stort, effektivt og kunne håndtere flere smartphones af gangen da jeg deler det med min familie. Købte det, da jeg skulle trekke en hel uge i Alperne – men efterfølgende har jeg også brugt det. I øjeblikket ligger jeg det ude på altanen når der sol. Samtidigt skal man huske at det er langt bedre for miljøet at oplade på denne måde.

Fordele

 • Oplad en iPhone på blot 2 timer (ved direkte sollys)
 • Oplad to enheder af gangen
 • 2.1 Ampere sikrer opladning af både tablets og smartphones.
 • Beskyttende lomme til enheder under opladning
 • Kan spændes fast til tasker, vinduer, telte og meget mere.

Ulemper

 • En relativt stor investering – som selvfølgelig kan betale sig, hvis man bruger opladeren ofte.

Click to rate this post!
[i Alt: 2 Gennemsnit: 5]