Til dig der går med drømmen om at spille computer på e-sport niveau

Last Updated on 4. May 2020 by Rasmus Kampmann

E-sport er efterhånden ikke noget nyt fænomen. Spil som Counter Strike, League of Legends og Fortnite præger mange børn og unges hverdage, mens også flere og flere voksne er begyndt at følge med i diverse tuneringer og verdensmesterskaber.

Når man ser de danske drenge fra Astralis, tænker man ofte på, hvor fedt det kunne være at spille ligeså godt som dem. Hvis man går med en sådan drøm, bør man helt sikkert gå efter at få udstyret på plads fra start af. At vende sig til sin mus, tastatur og skærm, har man en stor fordel og man vil automatisk spille bedre, med det rigtige udstyr. Tjek gables.dk ud for at finde et stort sortiment af gaming-udstyr, mens man kan læse vores bud på, hvad man bør anskaffe sig.

Mus

Musen er for mange, det vigtigste element i hvilket som helst skydespil. Grebet på musen skal være behageligt, så man ikke bemærker det efter flere timers spil. Samtidigt skal gnidningen på musemåtten være god, sår man ikke går glip af pixels på skærmen. Den bedste mus er desuden nødvendigvis ikke den dyreste. Vi anbefaler at man prøver dem i en butik på forhånd, så man ved, hvilken en man har det bedst med.

Tastatur

Tastaturet er også vigtigt. Det skal være holdbart, da det et godt tastatur er dyrt. Samtidigt spiller de fleste der tager gaming seriøst, på et mekanisk tastatur. Fordelen ved et mekanisk tastatur er at reaktionstiden er bedre. Der er ikke tale om mere end et par millisekunder, men over tid, vil man kunne vinde langt flere dueller/spil, ved brug af et mekanisk tastatur, kontra et optisk.

Skærm

Skærmen er igen vigtigst i skydespil, mens det dog også er utroligt lækkert at have en god skærm i andre spil. Man bør gå efter det højeste antal hertz, fortkotet som Hz. Dette er udtrykket for hvor mange billeder, skærmen kan vise på et sekund. Dette kaldes også FPS (Frames per second). Jo højere, jo mere smooth vil den samlede oplevelse også være.

Click to rate this post!
[i Alt: 0 Gennemsnit: 0]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *